PS4 nieuws en geruchten

Alle technische demo’s van de PS4 op een rij (video’s)

Alle technische demo’s van de PS4 op een rij (video’s)

22 februari

Bij de PlayStation Meeting werden we verwend met een aantal mooie PS4 games. Maar wanneer er geen game werd getoond, werd er soms wel een mooie technische demo laten zien. Deze demo’s toonden de potentie van de PlayStation 4 en wat belooft het veel goeds!

In totaal werden er vier technische demo’s getoond door verschillende ontwikkelaars. Epic Games, Quantic Dream, Capcom en Square-Enix, en alle vier waren het fantastisch uitziende demo’s! Stuk voor stuk van een belachelijk hoog niveau in detail en hopelijk representatief voor uiteindelijke PS4 games!

Unreal 4 engine

Er werd begonnen met het tonen van de Unreal 4 engine, die live draaide op een PlayStation 4. De getoonde beelden waren niet afkomstig van een bestaande game, maar zagen er wel erg goed uit:

Quantic Dream

Vervolgens was het de beurt aan Quantic Dream, die we kennen van Heavy Rain en het nieuwe Beyond: Two Souls. Zoals je misschien wel weet draait het bij deze studio vooral om emoties en het overbrengen hiervan. Hierbij zijn subtiele gezichtsexpressies erg belangrijk, wat ze heeft gedreven tot het ontwikkelen van een nieuwe engine. Deze engine zet het meest realistisch realtime rendered gezicht neer die je ooit hebt gezien!

Capcom’s Panta Rhei engine

Ook Capcom was aanwezig om hun nieuwe engine te tonen. Deze wordt “Panta Rhei” genoemd en werd getoond met een nieuwe game die op dit moment “Deep Down” genoemd wordt. Dit is echter nog een werktitel. Hoewel de game zelf er niet bijster origineel uitziet, zien de graphics er wel erg goed uit. Bekijk ze zelf hier:

Square-Enix Final Fantasy tech demo

Kenden we deze niet al? Klopt. Maar mocht je deze toch willen bekijken, hier is hij:

Goede indruk gekregen van waar de PlayStation 4 toe in staat is? Kan jij ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan? Dat komt dan goed uit, want met een beetje geluk vindt de PS4 release nog dit jaar plaats! :)

Unreal Engine 4

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *