PS4 nieuws en geruchten

Resogun: de ‘spirituele opvolger’ van Super Stardust HD

Resogun: de ‘spirituele opvolger’ van Super Stardust HD

26 augustus

Super Stardust HD is een goedlopende titel van PlayStation Network, evenals het vervolg voor de PlayStation Vita, Super Stardust Delta. Verscheidene gamers kijken dan ook uit naar de exclusieve titel voor de PS4 van de Finse ontwikkelaar Housemarque: Resogun.

Qua gameplay is Resogun ongeveer hetzelfde als Super Stardust, maar verder is het spel anders genoeg. Overduidelijk is dat het spel uren van je tijd op kan slokken, net zoals de arcade shooters van Housemarque die er voorheen waren. In Super Stardust HD en Delta was de speler een schip dat boven een futuristische wereldbol zweefde. De wereld werd continu gebombardeerd door asteroïden en ander puin dat zich in de ruimte begeeft. Men moest deze puinhoop niet alleen zien te ontwijken, maar ook vernietigen met een arsenaal aan wapens, voordat het scherm te vol raakte. Later kwamen er ook vijanden bij, die actief bezig waren met het schip aan te vallen, waardoor spelers moesten vechten voor hun digitale leven. Het zijn verslavende games die je keer op keer doen terugkomen om je score te verbeteren.

Resogun_HeroDit keer hang je niet meer boven een bol, maar om een transparante cilinder. Je beweegt het schip met de linker analoge stick en schiet met de rechtse, maar je kunt niet meer zomaar in iedere richting schieten. Je moet jezelf verdedigen door alleen maar naar links of rechts te schieten, terwijl je verticaal over de cilinder heen beweegt en van richting verandert wanneer je gevaren ontwijkt. Dit maakt het spel een stuk moeilijker dan zijn voorganger, waar het op gebaseerd is.

Kortgezegd is Resogun een meer tactisch spel dan Stardust. De bol gaf de speler voldoende ontsnappingsroutes als hij in de problemen kwam, maar Resogun biedt die veiligheid niet. Je kunt het gevaar niet ontwijken door over de bovenkant heen te gaan, of onder de onderkant te duiken; links en rechts zijn je enige mogelijkheden. Resogun gaat ook sneller door en wordt sneller moeilijker. Omdat de cilinder transparant is en de drukte overal om je heen is, kun je snel afgeleid worden door al het rondslingerende puin.

Je kunt bommen gebruiken als je omsingelt wordt door een groep vijanden en je kunt ook boosts gebruiken als je ergens snel vandaan moet zien te komen. Er is ook een aparte verwoestende speciale aanval, die grote gebieden van de cilinder ineens kan leegmaken. Het spel heeft van iets bekends iets nieuws gemaakt. Ook het opbouwen van je score is anders; Resogun laat je combo opbouw zien tot een honderdste van een procent en je kunt deze bemachtigen door bommen te gebruiken. Je kunt situaties nu tactisch benaderen, in plaats van alleen met geweld.

thumbnail_2_17ac18fe_v2Resogun is ook een mooi spel. Het scherm wordt een beetje hectisch als er overal vijanden zijn en je van alle kanten beschoten wordt. Het spel zoekt niet de grenzen van de grafische mogelijkheden van de PS4 op, maar volgens Housemarque kan het spel niet op de Vita of PS3 spelen, zonder dat het er wat minder goed uit gaat zien. Net zoals met de PS3, hopen ze dat dit spel de grote shooter van de PS4 gaat worden. De ontwikkelingen staan voorlopig ook niet stil. Een woordvoerder van Housemarque heeft bekendgemaakt dat er een co-op aan gaat komen en nog een aantal andere game modes, met nog wat andere ‘coole dingen waar ze nog niets over mogen zeggen’.

Met alle verwachte uitbreidingen voor de toekomst lijkt het erop dat het spel alleen maar nóg beter kan gaan worden. Resogun zal beschikbaar zijn met de launch van de PS4.

Merèll

Over Merèll  

Professionele danseres, voornamelijk te vinden in theaters. Werkt soms bij als verpleegkundige. Part-time game(ste)r. Full-time nier-/dialysepatiënte.

1 reactie

  1. Jordy

    Flink wat uurtjes versleten met Super Stardust HD en Delta, dus ik zeg: Laat maar komen die game! :D

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *