PS4 nieuws en geruchten

Watch Dogs draait niet op AC engine

Watch Dogs draait niet op AC engine

2 maart

Tijdens de PlayStation Meeting vorige week werd een indrukwekkend gameplay demo getoond van Watch Dogs. Ook werd even later duidelijk dat Watch Dogs beschikbaar zal zijn bij de PS4 release, wat natuurlijk erg goed nieuws is. En hoewel de game veel weg heeft van Assassin’s Creed, in graphics en gameplay, is Watch Dogs toch echt op een compleet nieuwe engine gebouwd.

Ubisoft maakte deze keuze om vooral een specifieke reden. Zo was de voor Assassin’s Creed gebruikte engine, AnvilNext genaamd, niet toereikend genoeg om de hoge verwachting en de mogelijkheden van de PS4 volledig te benutten. Daarom koos Ubisoft ervoor om een nieuwe engine te ontwikkelen, welke de Disrupt engine wordt genoemd.

Watch Dogs zal in de eerste instantie ontwikkeld worden voor de PC en vervolgens naar de PlayStation 4 en Xbox 720 worden geport. Tenslotte zal de port gerealiseerd worden voor de current-gen consoles als PS3 en Xbox 360. Betekent dit nieuws dat de PS4 versie van Watch Dogs minder wordt dan de PC versie? Waarschijnlijk niet. Toen Ubisoft namelijk door Sony gevraagd werd wat ze graag wilde zien in de PS4, was het antwoord duidelijk: “Zorg ervoor dat het eruit gaat zien als een PC, met alle mogelijkheden van een PC”. Als Sony dus ook maar een beetje heeft geluisterd naar Ubisoft, dan zal het met het porten van Watch Dogs van de PC naar de PS4 ook wel goed gaan.

Trouwens, inmiddels is ook duidelijk geworden dat de gameplay demo van Watch Dogs tijdens de PlayStation Meeting niet op een PS4 draaide maar op een PC! Oh well, als de game maar niet gaat teleurstellen… :)

Watch Dogs

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *