PS4 nieuws en geruchten

Watch Dogs demo toonde asynchrone multiplayer

Watch Dogs demo toonde asynchrone multiplayer

22 februari

Bij het tonen van Watch Dogs tijdens de PlayStation Meeting waren we allemaal laaiend enthousiast. Tot de laatste seconde verbaasde iedereen zich over het niveau van detail. Maar wat bijna niemand opviel, was het multiplayer-aspect wat heel subtiel in de realtime demo was verwerkt.

Wat er precies gebeurde tijdens de demo, hoef ik weinig mensen nog uit te leggen. We volgden Aiden Pearce in een achtervolging, wat zich ontpopte tot een achtervolging van Aiden zelf. Mocht je de video gemist hebben, hieronder kun je deze alsnog bekijken. Maar aan het einde van de video was een subtiele hint verwerkt naar multiplayer in Watch Dogs.

Tijdens de ontsnapping, wanneer Aiden zich op een bewegende metro bevindt, wordt hij gevolg door een camera. Deze camera wordt schijnbaar gehacked, maar door wie? De laatste seconde zie je zelfs dat Aiden het doorheeft en dat hij de hack tegenhoudt. Kotaku vroeg het aan creative director Jonathan Morin, die bevestigde dat het inderdaad om een multiplayer-aspect ging.

De multiplayer schijnt niet helemaal realtime te gaan. Zo kan het zijn dat je gebeurtenissen volgt die eerder die dag in de stad van Chicago, waar Watch Dogs zich afspeelt, plaats heeft gevonden. Deze vorm van asynchrone multiplayer gaat een belangrijk aspect zijn van Watch Dogs. Maar als iemand anders ook de camera’s kan hacken, wat maakt Aiden Pearce dan speciaal? Niets. Zoals Aiden zijn er nog veel meer anderen die de controle in eigen hand kunnen nemen. Of Aiden voor iedereen het hoofdpersonage gaat zijn, is dus ook nog maar de vraag.

Dus, nieuwsgierig geworden naar het filmpje wat je al eens eerder heb gezien? Bekijk het maar met andere ogen hieronder. Watch Dogs is bevestigd als launch game voor de PS4.

Watch Dogs

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *