PS4 nieuws en geruchten

Unreal Engine 4 en Nvidia technologieën klaar voor PS4

Unreal Engine 4 en Nvidia technologieën klaar voor PS4

8 maart

Een goede dag voor ontwikkelaars van PS4 games. Er zijn namelijk een paar nieuwe technologieën / engines beschikbaar gekomen, die de kwaliteit van games op de PlayStation 4 drastisch zou moeten verhogen. We hebben het hier over EPIC’s Unreal Engine 4 en Nvidia’s PhysX en APEX.

Natuurlijk zeggen deze namen lang niet iedereen iets. Wat de nieuwe Unreal Engine 4 betreft, deze hebben we al eens in werking gezien op de PlayStation Meeting tijdens de PS4 aankondiging. Toen werd een indrukwekkende tech demo getoond, waarin de kracht van niet alleen de PlayStation 4, maar ook van de engine goed uit de verf kwam. Deze engine is nu beschikbaar geworden voor ontwikkelaars van PS4 games, wat de grafische kwaliteit van de games alleen maar ten goede kan komen.

Maar dat is nog niet alles. Nvidia, bekend van de grafische chips op videokaarten en hofleverancier van grafische technologieën voor consoles van zowel Sony als Microsoft, heeft bekendgemaakt dat de door hun ontwikkelde technologieën PhysX en APEX ondersteund zullen worden door de PlayStation 4. De eerstgenoemde wordt gebruikt om realistische physics te simuleren. Denk hierbij aan het detecteren van aanraking, simuleren van kleding, vloeibare stoffen en meer. De APEX technologie doet iets wat erop lijkt, maar dan vooral op grote schaal, en simuleert realistische physics in omgevingen, zoals gebouwen, objecten en bijvoorbeeld rookeffecten.

Er is geen twijfel over mogelijk dat deze engines een enorme bijdrage zouden kunnen leveren aan de kwaliteit van PS4 games die we straks mogen spelen. Laten we hopen dat hier het uiterste wordt gehaald! :)

Unreal Engine 4

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *