PS4 nieuws en geruchten

Square-Enix toont next gen tech demo van Final Fantasy (video)

Square-Enix is een studio die vooral bekend staat om de vele hoogwaarde RPG’s, waar de Final Fantasy reeks ongetwijfeld een van de bekendste van is. Qua techniek willen ze dan ook voorop lopen. Dat het niet enkel blijft bij “willen” bewees de studio met het tonen van een technische demo van hun nieuwe engine, genaamd “Luminous”.

Deze engine is helemaal gebouwd op toekomstige hardware en dus niet te draaien op bijvoorbeeld de PlayStation 3. De PlayStation 4 daarentegen zou de engine dan weer prima op moeten draaien. Met deze demo geeft Square-Enix een visitekaartje af van waar ze precies mee bezig. De demo, genaamd Agni’s Philosophy, toont beelden van een niet-bestaande Final Fantasy game. Deze beelden zijn allemaal realtime gerendered, wat inhoud dat ze ter plekke worden berekend op basis van de hardware en de engine. Het is dus niet simpelweg een CGI filmpje.

Dat gezegd hebbende, kan je nu de video bekijken en meteen erbij beseffen hoe hoog de kwaliteit straks gaat zijn van onder andere PS4 games. Nu is Square-Enix natuurlijk niet een doorsnee ontwikkelaar en hoef je straks niet van elke PS4 game dezelfde kwaliteit te verwachten, maar ze tonen wel de mogelijkheden die ontwikkelaars hebben en laten ons erbij watertanden. Ik kan niet wachten. Kijk en geniet zelf:

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *