PS4 nieuws en geruchten

Sony sluit Studio Liverpool: Geen WipEout voor PS4?

PlayStation heeft in de loop van tijd een aantal stevige franchises neergezet op de console. Denk hierbij aan Gran Turismo en WipEout. Deze laatstgenoemde racer is bij elke nieuwe console van Sony weer van de partij, waaronder de PSP, de PlayStation 3 en ook de PS Vita. En hoewel de reeks erg populair is onder een selecte groep gamers, heeft Sony onlangs de stekker getrokken uit Studio Liverpool, de ontwikkelaar van de WipEout reeks.

Dit doet de fans van WipEout, waartoe ik mezelf ook moet scharen, toch wel een beetje pijn. De kans is namelijk een stuk kleiner geworden dat we in de toekomst nog een paar mooie games mogen verwachten in de reeks. En dat is nog niet het enige. Sony heeft nu ook bevestigd dat Studio Liverpool al bezig was met een WipEout deel voor de PlayStation 4! De game zou zelf al een jaar tot anderhalf jaar in ontwikkeling zijn geweest. Hoewel het triest is dat de studio zelf niet meer in leven is, is hiermee de kans wel vergroot dat WipEout op de PlayStation 4 uiteindelijk nog licht gaat zien.

Naast WipEout PS4, zoals we de game nu nog maar even noemen, was Studio Liverpool ook bezig met een actiegame in de stijl van Splinter Cell. Deze zou gebruik maken van een nieuwe motion capture techniek en ook gepland staan voor een PlayStation 4 release. Of we van één of beide van deze PS4 games nog iets gaan horen, zal alleen de tijd ons leren.

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *