PS4 nieuws en geruchten

Sony over PS4 design, The Last Guardian en meer

Sony over PS4 design, The Last Guardian en meer

24 februari

Hoewel we tijdens de PlayStation Meeting erg veel over de PlayStation 4 hebben gehoord, aardig wat PS4 games voorbij hebben zien komen en ook de features goed uitgelicht zijn, blijven we toch altijd achter met een paar vragen.

De ene iets kritischer dan de andere. Over het een en ander heeft Sony al wat uitspraken gedaan, wat de reden is dat ik deze verschillende onderwerpen en antwoorden even samen heb gevoegd in onderstaand overzicht.

Zelfs SCEJ baas heeft het finale PS4 design niet gezien

Een PlayStation 4 aankondigen zonder deze daadwerkelijk te laten zien. Iets wat wel meer kijkers vreemd vonden. Maar wat is precies de reden? Dat weet niemand. Maar het feit dat zelfs de baas van Sony Computer Entertainment Japan nog niet het finale design van de PS4 heeft gezien kan twee dingen betekenen: 1) het design is pas geleden finaal gemaakt of 2) het design is nog niet finaal. Hoe het ook zij, uiteindelijk is het uiterlijk van de PS4 misschien wel het minst belangrijk, maar toch zijn we erg nieuwsgierig wat er straks onder of boven de TV staat… :)

DualShock4 design gaat nog veranderen

Om nog maar even over design verder te praten: ook het design van de PS4 controller, ook wel DualShock4 genoemd, is nog niet finaal. Dit maakte Sony baas Shuhei Yoshida bekend in een interview. Verwacht geen enorme veranderingen meer, maar het kan zijn dat we straks met een iets andere PS4 controller aan het gamen zijn… :)

Volledige ondersteuning tweedehands PS4 games niet zeker

Nog voor de aankondiging van de PlayStation 4 ontstonden geruchten dat tweedehands PS4 games geblokkeerd zouden gaan worden om de used games markt te verkleinen. Dit gerucht werd de kop in gedrukt toen Sony’s Shuhei Yoshida bevestigde de gebruikte games niet geblokkeerd zouden gaan worden. Maar dat wil nog niet zeggen dat je er niet eventueel voor zou moeten betalen om de game werkend te krijgen, zoals een online pass. Toen dit aan Yoshida werd gevraagd, zei hij twee dingen: 1) “dat is aan de uitgever om te beslissen” en 2) “PS4 games op een disc zouden op elke PS4 moeten werken”. Een feit en een persoonlijke mening dus. Maar gezien hij wel een redelijk dikke vinger in de pap heeft, komt het misschien goed.

Waarom The Last Guardian afwezig was

We hoopten er wel heel erg op: een bevestiging van Sony dat The Last Guardian nog steeds in ontwikkeling is alleen dan voor een PS4 release. Deze kwam helaas niet afgelopen week. En waarom niet? Sony wacht op het juiste moment om The Last Guardian te herintroduceren. Laten we hopen dat dat niet al te lang meer op zich laat wachten…

Remote Play via PS Vita voor elke PS4 game

Tijdens de PlayStation Meeting werd gedemonstreerd hoe de nieuwe PS4 game Knack ook op een PS Vita gespeeld kon worden via remote play. Het is uiteindelijk de bedoeling dat dit mogelijk gaat zijn voor alle PS4 games, wat natuurlijk een heel mooi vooruitzicht is en de PS Vita wel eens echt weer op de kaart zou kunnen zetten. Het is echter niet zeker dat deze functionaliteit al vanaf de PS4 release te vinden is. Dit is echter wel het streven.

Sony komt met nog veel meer details, op z’n tijd…

“Verschiet niet al je kruid in één keer” moet Son gedacht hebben tijdens de voorbereiding van de PlayStation Meeting. Er komen nog genoeg gelegenheden om de mogelijkheden van de PlayStation 4 tentoon te stellen, en daar zal Sony gretig gebruik van maken. Sony geeft namelijk aan dat er nog veel meer is dat ze nog niet verteld hebben over de PlayStation 4. De PS4 release staat gepland voor eind dit jaar en voor het zover is, zijn er nog een aantal evenementen (E3, TGS) waarin ze los kunnen gaan met nieuwtjes. Ik heb er nu al zin in! :)

PS4

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *