PS4 nieuws en geruchten

Sony liet ontwikkelaars helpen bij PS4 ontwerp

Sony liet ontwikkelaars helpen bij PS4 ontwerp

3 maart

Het ontwerpen van de PlayStation 4 heeft Sony niet helemaal alleen gedaan. Sterker nog: meerdere gamestudio’s zijn gevraagd om hun mening en om hun wensen, om op dit manier een console te bouwen waar ontwikkelaars zich heel erg in zouden kunnen vinden. Dit kan alleen maar positief zijn voor de ontwikkeling van PS4 games!

Namen van studio’s die voorbij kwamen waren onder andere Evolution Studios, bekend van de MotorStorm reeks en Driveclub voor PS4, Naughty Dog, Uncharted en The Last of Us, maar ook onze eigen Nederlandse jongens van Guerilla Games, bekend van de Killzone reeks. Tijdens de ontwerpfase van de PS4 zou Sony’s PS4 systeem architect Mark Cerny meerdere malen een bezoek hebben gebracht aan de Nederlandse studio.

Naast de PS4 zelf, hadden de studio’s ook een zegje in de ontwikkeling van de DualShock 4 controller voor de PS4. Op basis van de bestaande DualShock 3 voor de PS3 kregen ze de mogelijkheid om hun mening, kritiek en wensen te uiten, om op die manier de opvolger nóg beter te maken.

Al meerdere studio’s hebben inmiddels hun genoegen geuit over de architectuur van de PS4 en hoe laagdrempelig deze is in vergelijking met de PS3. Dat kan niet anders dan gunstig uitpakken voor ons: de gamers zelf!

PlayStation 4

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *