PS4 nieuws en geruchten

Sony: “DualShock 4 is géén Move controller”

Sony: “DualShock 4 is géén Move controller”

25 februari

Naast de PlayStation 4 zelf zal je in het pakket een vernieuwde PlayStation Eye, een headset en natuurlijk een DualShock 4 aantreffen. Wat de PS4 controller betreft is er volgens Sony wat onduidelijkheid door de blauwe lichtstrip op de achterkant, want maakt dat van de DualShock 4 nou een Move controller? Sony’s Michael Denny zegt heel duidelijk “Nee!”.

De DualShock 4 zal dus niet functioneren als Move controller. Maar waarvoor dient het licht dan wel? Denny geeft aan dat het licht veel dingen mogelijk maakt. Het werkt wel op dezelfde manier als een Move controller in die zin dat de PlayStation Eye camera goed kan bepalen waar jij je in de kamer bevindt. Dit zou gebruikt kunnen worden in PS4 games met augmented reality, maar verbetert ook de motion sensing samen met een meer gevoelige versie van de Sixaxis.

Daarnaast zal de Move controller, zoals deze momenteel beschikbaar is voor de PlayStation 3, ook ondersteund worden op de PlayStation 4, zoals we eigenlijk al bevestigd kregen tijdens de demonstratie van Media Molecule tijdens de PlayStation Meeting. Dit in tegenstelling tot de DualShock 3, welke niet ondersteund zal worden door de PS4. Gooi je Move controller(s) dus nog even niet op Marktplaats… ;)

PS4 controller

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

1 reactie

  1. Ed Hendriks /

    Hallo,kan de dualshock4 ook met de ps3 werken ?

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *