PS4 nieuws en geruchten

PS4 biedt Video On Demand met 4K resolutie aan, maar hoe?

PS4 biedt Video On Demand met 4K resolutie aan, maar hoe?

4 maart

Dat de PlayStation 4 straks de 4K resolutie gaat ondersteunen, dat wisten we al. Helaas mogen we deze resolutie niet verwachten voor PS4 games, maar video’s zullen er nooit zo scherp uit hebben gezien. Sony heeft namelijk bevestigd dat er een Video On Demand service naar de PS4 komt, welke films in 4K resolutie gaat aanbieden!

Hoe de service precies gaat werken, dat is nog niet zeker. Met films hebben we bij een 4K resolutie het namelijk al snel over 100 GB per film! Als je bedenkt dat een blu-ray film een bitrate heeft van maximaal zo’n 56 Mbit per seconde, en de 4K resolutie dus ongeveer het viervoudige heeft daarvan, dan heb je een internetverbinding nodig van minimaal 224 Mbit om de film vloeiend te kunnen streamen. Wil je de film met een 25 Mbit lijntje binnenhalen, dan houdt dat je PS4 zo’n 9 uur zoet, mits deze al die tijd het maximale uit je verbinding haalt.

Sony Electronics Directeur Phil Molyneux zegt tegen The Verge op de hoogte te zijn van het “probleem” en Sony werkt dus hard om deze op te lossen en alle mogelijke situaties uit te denken. Een hele dag nodig hebben om een film te downloaden is eigenlijk niet meer van deze tijd. Momenteel lijkt het gouden ei nog niet gevonden te zijn, maar Molyneux zegt wel een aantal gebruiksvriendelijke mogelijkheden op het spoor te zijn. Ik ben benieuwd…

4k-resolutie

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

1 reactie

 1. wat een bullshit
  deze foto werd toen met dvd precies zo gebruikt!
  nu is in eens wat in hd erg scherp was ook precies zoals toen met dvd /bluray vervaagd,gewoon marketing dus!

  dat 4k duidelijker is is waar dat zie je duidelijk.
  maar op zo manier als op de foto dus niet

  720 1080p is heel erg scherp maar het word bijna nooitgebruikt
  dus 4k is eig gewoon zoals hd moet zijn.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *