PS4 nieuws en geruchten

Prototype PS4 controller uitgelekt

Prototype PS4 controller uitgelekt

14 februari

Het ziet ernaar uit dat het Sony niet is gelukt om “echte” foto’s van de PlayStation 4 buiten het publiek te houden. De website Destructoid is namelijk in het bezig gekomen van een foto van een prototype PS4 controller, behorende bij een PS4 devkit! En hoewel het niet per sé de vorm en het uiterlijk hoeft te hebben van de controller die je uiteindelijk in de winkel zal vinden, kunnen we hier toch aardig wat informatie in vinden.

Zoals geruchten al eerder aangaven komt de vorm van de PS4 controller erg overeen met die van de DualShock3 die we kennen van de PlayStation 3. Daarnaast zien we een glad stukje in het midden van de controller, wat het touch pad is waar de geruchten ook al over gingen. Als informatie bij de foto werd ook aangegeven dat het touch pad multi touch is en dat deze ook in te drukken is, zoals een trackpad in een MacBook.

PS4 controller prototype

Dan nu, wat weten of wisten we nog niet? Ten eerste zijn de analoge sticks veranderd. Deze zijn niet meer helemaal bol, maar zijn iets verzonken in het midden. Dit is waarschijnlijk om ervoor te zorgen dat je duim er niet van af glijdt. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit slechts voor de devkit controller is gedaan. Daarnaast is er te zien dat er een speaker in de controller is verwerkt boven de PlayStation-knop. Mocht dit te gebruiken zijn in PS4 games, dan hoop ik wel dat de kwaliteit van de speaker iets beter is dan bijvoorbeeld die van de Wii.

Tenslotte nog twee dingen waar ik over twijfel: het blauwe lampje en de kabel. De PS4 controller is niet draadloos, maar ook dit kan weer te maken hebben met het feit dat het om een devkit controller gaat. Maar wat we precies moeten denken van het blauwe lampje is mij echt een raadsel! En als jullie een idee hebben, dan hoor ik het graag.. :)

Al met al ziet het ernaar uit dat we hier echt naar een PS4 controller aan het kijken zijn. Wat denken jullie, echt of nep?

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *