PS4 nieuws en geruchten

PlayStation 4 zou download only worden

Het klinkt misschien wat ouderwets, maar menig gamer is erg gehecht aan zijn of haar gamecollectie. Het kopen van een nieuwe game in de winkel om vervolgens met het doosje naar huis te gaan en hem in je console stoppen is een mooi moment. Het leek er even op dat Sony dit moment van ons gamers wilde afpakken door de PlayStation 4 download only te maken…

Als we deze situatie vanuit Sony’s kant bekijken, is er natuurlijk wel wat van te zeggen. Als PS4 games enkel via de PlayStation 4 games zouden kunnen kopen, zou Sony geen kosten meer hoeven te maken in de hardwarematig verspreiding van de games, de doosjes, het drukwerk en natuurlijk de schijfjes. Daarnaast zou het ook onmogelijk zijn om je PS4 games door te verkopen als je ermee klaar bent, wat voor de gameindustrie wordt gezien als een grote bedreiging.

Natuurlijk kijkt Sony niet alleen naar eigen belangen en moet er ook naar de gamer zelf geluisterd worden. Dat is precies wat Sony-topman Kaz Hirai laat weten. Hij bevestigt dat Sony van het idee, om de PlayStation 4 download only te maken, compleet afgestapt is. Redenen hiervoor is dat het lastig zou worden om PS4 games van 50GB te downloaden en dat gamers zelf graag naar de winkel willen gaan voor hun games om deze eventueel eerst uit te testen. Dat wilde Sony ons niet ontnemen.

Good job, Sony. Good job.

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *