PS4 nieuws en geruchten

Ook gekochte PSN games niet ondersteund op PS4

Ook gekochte PSN games niet ondersteund op PS4

23 februari

We hebben al eerder gehoord dat de PlayStation 4 tot op zekere hoogte backwards compatible zal zijn. Niet in de vorm van de doosjes met blu-ray discs die we veel hebben, maar gestreamed vanaf het netwerk onder de naam PlayStation Cloud. Nu blijkt dat ook al je PSN aankopen geen ondersteuning kunnen krijgen op de PS4!

Hoewel ik niet echt verbaasd was van Sony’s keuze om PS3 games niet (volledig) te ondersteunen, was ik toch verbaasd dit te lezen. Aan de andere kant zijn PSN games gewoon PS3 games die digitaal gekocht zijn. Het is dan ook niet een keuze die Sony zomaar heeft gemaakt. Volgens Sony baas Shuhei Yoshida heeft het te maken met de architectuur van de PlayStation 4. Deze zou zo erg verschillen van de PS3 dat het ondersteunen van PS3 games een niet-rendabele klus zou worden.

Ben jij dus van plan om een PlayStation 4 te kopen bij de release? Misschien moet je dan je digitale portemonnee dan toch maar wat minder snel trekken het komende jaar. Natuurlijk blijven de games wel speelbaar op de je PS3.

PlayStation Store

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *