PS4 nieuws en geruchten

“Ontwikkelen voor PS4 is makkelijker dan voor PS3”

“Ontwikkelen voor PS4 is makkelijker dan voor PS3”

2 maart

Het is altijd fijn wanneer ontwikkelaars enthousiast zijn over een nieuwe console. In dit geval gaat het om ontwikkelaar Codemasters, bekend van de Race Driver serie en het meer recente GRID en GRID 2, en natuurlijk de PlayStation 4. Volgens Codemasters Clive Moody is het een opluchting om voor de PS4 te ontwikkelen als ze het vergelijken met de PS3.

En dat is natuurlijk goed nieuws. De architectuur van de PS4 ziet er blijkbaar dusdanig laagdrempelig uit dat het heel wat ontwikkeluurtjes scheelt ten opzichte van de stugge architectuur van de PS3, welke lastig te begrijpen is en waarbij het dus ook lastig is om alles eruit te persen. Met de PS4 zal het dus allemaal een stuk makkelijker gaan, wat ontwikkelaars ertoe moet aansporen om meer PS4 te gaan maken.

Op de specifieke vraag of GRID 2 ook een PS4 release zal krijgen, werd niet concreet geantwoord. Wel werd GRID 2 een current-gen titel genoemd. Verwacht dus geen port naar de PS4. Wellicht dat GRID 3 de eerste PS4 game wordt in de reeks? Ik zou er niets op tegen hebben.. :)

Codemasters

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *