PS4 nieuws en geruchten

Most wanted in PS4: backwards compatibility

Most wanted in PS4: backwards compatibility

14 februari

Met de PlayStation 4 aankondiging in het verschiet op 20 februari tijdens de PlayStation Meeting wordt er al voldoende gespeculeerd over wat Sony’s nieuwe console allemaal gaat kunnen. Als het aan de 1245 ondervraagde Britten gaat, dan wisten zij het wel: backwards compatibility!

Het onderzoek, dat werd gedaan door VoucherCodesPro.co.uk, gaf de ondervraagde enkele mogelijke features van de PS4 voor hun neus, waarbij ze moesten aangeven of ze welke ze echt graag terug willen zien in de PS4. Het is dus niet zo dat ze maar één optie konden kiezen. Uit alle opties is een top 10 gekomen, welke er als volgt uitziet:

 1. Backwards compatibility (71%)
 2. Kleine design (68%)
 3. Redelijke prijs (62%)
 4. Touch screen controller (54%)
 5. Gameplay video’s opnemen (52%)
 6. Grotere harde schijf capaciteit (49%)
 7. Betere voice control (47%)
 8. Gratis online gamen (42%)
 9. Super HD resolutie(41%)
 10. Downloadbare PS4 games (40%)

Om eerlijk te zijn heb ik mijn vraagtekens bij deze lijst. Hoewel ik in het begin erg baalde dat mijn PS3 versie geen PS2 games kon afspelen, baalde ik wel een beetje. In de praktijk had ik echter al aardig snel een redelijke stapel PS3 games waardoor ik de PS2 games helemaal niet meer miste. Toen de betreffende ondervraagden werden gevraagd waarom ze zo graag backwards compatibility willen hebben, antwoordden de meesten dat ze het zonde vinden dat ze de dure PS3 games niet meer zouden kunnen spelen.

Andere twijfels heb ik bij het kleine design, wat volgens de poll maar liefst 68% zou willen, maar ook de grote harde schijf capaciteit. Inmiddels is er een PS3 Super Slim uit met 500GB aan schijfruimte. Zelf heb ik aan de 160GB meer dan genoeg.

Als ik uit dit lijstje zou moeten kiezen wat ik het liefst in de PlayStation 4 zie komen, dan zou ik de volgende top 3 hebben:

 1. Super HD resolutie – helemaal klaar voor de toekomst en zodat ik een goede reden heb om een nieuwe TV te komen als het zover is.
 2. Redelijke prijs – om de dure TV te compenseren…
 3. Backwards compatibility – Ja, stiekem toch wel!

Hoe zou jouw top 3 eruit zien? Wat zie jij graag als nieuwe feature in de PlayStation 4 verschijnen?

PS4

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *