PS4 nieuws en geruchten

Hideo Kojima wil PS4’s social features voor nieuwe Metal Gear

Hideo Kojima wil PS4’s social features voor nieuwe Metal Gear

3 maart

Hideo Kojima is niet zomaar iemand in de game industrie. Hij is dé man achter de geweldige Metal Gear Solid reeks en staat bekend als een producer die vaak origineel gebruik maakt van de mogelijkheden van een console. Als we hem moeten geloven, gaat hij lekker spelen met de nieuwe sociale mogelijkheden van de PS4 voor een nieuwe Metal Gear!

Kojima reageerde erg positief op de aankondiging van de PlayStation 4, inmiddels alweer anderhalve week geleden. Maar van de graphische pracht, de enorme kracht van de processor of welke andere hardwarematige upgrade dan ook, was Kojima niet zo onder de indruk. Dit zijn stappen vooruit die je verwacht van de volgende generaties consoles en om die reden niet echt bijzonder. Waar hij wél van onder de indruk was, waren de mogelijkheden om interactie te hebben met gamers onderling via de sociale mogelijkheden. Hierbij noemde hij ook vooral de mogelijkheden van de PS4 buiten de PS4 om, zoals het gebruik van de PS Vita voor remote play, maar het gebruik van smartphones en tablets leek hem een interessant onderdeel om uit te diepen.

Dat Kojima enthousiast is, dat is dus duidelijk. Hij staat dan ook te popelen om aan de slag te gaan met de PlayStation 4 voor een nieuwe Metal Gear. Een spin-off of hebben we het nu echt over Metal Gear Solid 5 of zelfs 6? Het blijft wachten op een officiële aankondiging…

Hideo Kojima

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *