PS4 nieuws en geruchten

Geen PS4 ondersteuning voor PS3 discs & controller

Geen PS4 ondersteuning voor PS3 discs & controller

22 februari

Enkele weken geleden leerden we dat backwards compatibility één van de meestgewilde features was van de PlayStation 4. Hoewel ik me daar zelf niet erg in kon vinden, kan ik het me wel voorstellen dat dit gewenst is. Helaas heeft Sony echter bevestigd dat PS3 discs niet af te spelen zijn in een PlayStation 4.

Zullen we dan nooit PS3 games kunnen afspelen op een PS4? Waarschijnlijk wel. Maar dan zullen de games worden gestreamd met de Gaikai service van Sony, welke waarschijnlijk omgedoopt zal worden tot PlayStation Cloud of PlayStation World. We zien in feite hetzelfde gebeuren als bij de PlayStation 3. Toen deze uitkwam, was enkel het eerste model backwards compatible. Daarna was de feature eruit gehaald, met als doel om op de langere termijn weer te gaan verdienen aan HD versies van PS2 games. Ditzelfde zie ik gebeuren met PS3 games op de PS4.

Daarnaast geeft Sony ook aan dat de DualShock3, ofwel de PS3 controller, niet zal werken op een PlayStation 4. We zijn er nu misschien wel erg aan gehecht, maar ergens is het ook wel logisch. De nieuwe PS4 controller, ook wel de DualShock4 genoemd, heeft enkele nieuwe features die niet op een DualShock3 te vinden zijn. Het zou in feite dus een gebrekkige PS4 controller zijn. Persoonlijk vind ik dit geen gemis. Jullie wel?

dualshock3

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *