PS4 nieuws en geruchten

Geen PS4 ondersteuning voor audio cd’s

Geen PS4 ondersteuning voor audio cd’s

3 maart

Tegenwoordig wordt de meeste muziek die beluisterd digitaal gedownload, hetzij legaal of illegaal. Toch zijn er nog genoeg mensen die gebruik maken van de nu al enigszins ouderwetse audio CD’s, waar nog steeds muziek op wordt uitgebracht. Verwacht echter niet de muziek te importeren op je PlayStation 4 zoals je PS3 dat kan, want audio’s CD schijnen niet ondersteund te gaan worden.

De bron van dit nieuwtje is een tweet van een Japanse journalist. Vertaald zegt hij het volgende:

Andrew House of Sony Computer Enterprises Department transition, end interview. SACD, CD is not supported in the first PlayStation 4.

Niet alleen normale audio CD’s maar dus ook Super Audio CD’s zullen niet beluisterd kunnen worden op een PS4. Wat precies de reden is, dat wordt in de 140 tekens (waarin je als Japanner toch weer iets meer informatie kwijt kan) niet uitgelegd. Wellicht dat ze hiervoor dan geen aparte laser in de PS4 hoeven te bouwen, wat weer scheelt in de hardware kosten. Om eerlijk te zijn, verwacht ik niet de functionaliteit ooit te gaan missen.. :)

Audio CD

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *