PS4 nieuws en geruchten

PS4 draait op 4K resolutie! Maar niet voor games…

PS4 draait op 4K resolutie! Maar niet voor games…

23 februari

Tijdens de PlayStation Meeting heeft Sony aardig wat details naar buiten gebracht over de PlayStation 4 specificaties. Ook is inmiddels bevestigd dat de PS4 zal draaien op een 4K resolutie! Het enige nadeel is echter dat PS4 games deze resolutie helaas niet zullen ondersteunen.

Dat is toch wel een beetje een domper. Natuurlijk wil je graag dat alles een stapje vooruit gaat. En hoewel nog lang niet alle PS3 games op Full HD draaien, zouden we toch graag ook op het gebied van de resolutie een flinke stap voorwaarts willen zetten. Of er nog een mogelijkheid bestaat om dit in de toekomst nog te veranderen, is niet duidelijk maar lijkt onwaarschijnlijk. Sony was namelijk redelijk stellig in de communicatie.

Waarvoor zal de 4K resolutie dan wel goed zijn? Sowieso voor video’s/films die zijn opgenomen in die kwaliteit. Daarnaast hoop ik natuurlijk ook dat de hele user interface van de PlayStation 4 deze resolutie zal ondersteunen. Dit zou me toch het idee geven dat Apple gaf met de overstap naar retina schermen in iPhones en iPads. Wellicht is dat toch een reden om nog even te wachten met de aanschaf van een nieuwe TV…

playstation

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *