PS4 nieuws en geruchten

“Free to play wordt de toekomst van PlayStation 4”

“Free to play wordt de toekomst van PlayStation 4”

19 februari

Free to play, kortweg f2p, is een begrip wat steeds populairder wordt in de gaming industrie. Je kunt gratis games spelen, maar als je iets meer wil, moet je ervoor een beetje voor betalen. Op smartphones als de iPhone is deze vorm al helemaal geïntegreerd. Als we zowel Crytek (ontwikkelaar van de Crysis reeks) en CCP (EVE online, Dust 514) moeten geloven, is dat de toekomst voor PlayStation 4.

CCP’s David Reid zegt er een hard hoofd in te hebben dat de populariteitstrend van f2p games af zal nemen de komende tijd. Zowel gamers als ontwikkelaars hebben er profijt van. Hij verwacht dat er in de loop van tijd veel AAA-titels beschikbaar zullen komen die het free to play model gaan hanteren. Niet alleen op smartphones en tablets, maar ook met PC games wordt het model steeds meer geaccepteerd door gamers en uitgevers. Reid verwacht deze trend ook op de PlayStation 4 te kunnen meemaken in de komende jaren.

Phillipe Stegmann van Crytek is het helemaal met zijn collega-ontwikkelaar eens: “Hoe meer vormen van betalen een platform ondersteunt, hoe aantrekkelijker het platform wordt voor ontwikkelaars. Ik verwacht alle huidige vormen van betalen in de komende tijd tegen te komen op de PlayStation 4”.

Ik denk dat het een mooie verschuiving is, al moeten we niet vergeten dat een f2p model niet altijd betekent dat je goedkoper uit bent. Sommige gamers betalen liever een vaste prijs voor een compleet spel, dan dat ze alle onderdelen erbij moeten kopen voor de volledige ervaring. Persoonlijk zie ik graag hoe dit gaat uitpakken op een console als de PlayStation 4 en sta ik nog open voor beide.

Dust 514

Bron: VG247
Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *