PS4 nieuws en geruchten

Een dag later: Nieuwe PS4 details & geruchten

Een dag later: Nieuwe PS4 details & geruchten

21 februari

Een dag na de PlayStation Meeting is de aankondiging van de PlayStation 4 natuurlijk een hot onderwerp. Maar naast hetgeen wat we vannacht hebben gezien, komen de dag erna alweer snel nieuwe details en geruchten naar boven drijven. Deze wilde ik jullie niet onthouden en om het overzichtelijk te maken, heb ik ze allemaal even gebundeld in één bericht. :)

Tweedehands PS4 zullen gewoon werken

In een interview heeft Shuhei Yoshida bevestigd dat er geen blokkade zal plaatsvinden voor tweedehands PS4 games. Dit is een enorme opluchting voor vele gamers, gezien sommigen zelfs zeiden niet de PS4 te gaan kopen als de blokkade er zou zijn. Geen problemen hier dus!

Microsoft reageert lauw

In een tweet heeft Larry Hryb van Microsoft gereageerd op de aankondiging van de PlayStation 4. Het enige wat hij erover te zeggen had, was “Een console aankondigen zonder een console te laten zien? Dat is ook een manier”. Geen inhoudelijke reacties dus. Iets zeggen zonder iets te zeggen, dat is ook een manier… :)

PlayStation 4 krijgt een ondersteunende app op iOS en Android

Altijd verbonden met je PlayStation 4, dat is de gedachtegang van Sony. Dit wordt mogelijk gemaakt door een app te bieden voor het gros van de huidige mobiele apparaten. Deze houdt je in contact met je PSN vrienden en wat ze aan het doen zijn. Ook zal het mogelijk zijn alle PS4 games te spelen met de PS Vita. Het spelen van PS4 games zal echter niet mogelijk zijn via de mobiele app, maar wellicht zullen wel andere game features te bereiken zijn.

Waarom de PS4 niet getoond is

We hebben veel gezien van de mogelijkheden van de PS4, maar waar bleef het apparaat zelf? Dat is niet belangrijk vindt Sony zelf. De PS4 is maar een doosje, het gaat om wat de PS4 mogelijk maakt. Om die reden is wel de PS4 controller, de DualShock4, getoond.

UK prijs van de PS4 uitgelekt?

Een retailer in het Verenigd Koninkrijk schijnt te weten hoeveel de PlayStation 4 moet gaan kosten, namelijk 399 pond. Dat is iets meer dan de geruchten deden vermoeden enkele dagen geleden. Toen stond de prijs namelijk op 429 dollar, wat aanzienlijk minder is. De tijd zal het echter leren. Wellicht dat we een prijs te horen krijgen tijdens de E3.

Europese PS4 release in 2013 onzeker

Toen aan het einde van de PlayStation Meeting de woorden “Coming Holiday 2013” te zien waren, werd ik eerst heel blij, maar maakte het binnen een paar seconden al plaats voor scepticisme. We hebben dit namelijk eerder gehoord, met zowel de PSP, als de PS3 én de PS Vita. En nu geeft Shuhei Yoshida aan geen garantie dat de Europese PS4 release dit jaar nog plaatsvindt. Laten we er dus maar van uitgaan dat het op z’n vroegst voorjaar 2014 wordt voor ons…

Binnenkort meer…

Voorlopig raken we nog niet uitgepraat over de PlayStation 4. Zelfs nadat er zo enorm veel werd getoond op de PlayStation Meeting, staat het internet weer vol met nieuwe details. Op de hoogte blijven doe je dan ook hier op PS4blog.nl. Misschien niet altijd de snelste, maar wel het meest compleet in informatie over de PS4! :)

PS4 aankondiging

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *