PS4 nieuws en geruchten

EA: “PS4 speelt waarschijnlijk geen PS3 games af”

EA: “PS4 speelt waarschijnlijk geen PS3 games af”

12 februari

Weten jullie nog hoe backwards compatibility (de mogelijkheid om vorige generatie console games af te spelen) een issue was met de PlayStation 3? De eerste versie ondersteunde het wel, maar alle daaropvolgende versies niet meer, tot groot ongenoegen van de fans. Als EA gelijk krijgt wat betreft deze voorspellingen, gaat de geschiedenis zich hiermee herhalen.

EA’s CFO Blake Jorgensen is degene die verantwoordelijk is voor deze voorspelling. Of deze uitspraak bewust was gedaan, is niet helemaal zeker. Tijdens een interview kwam het ter sprake, waarna hij nog maar nauwelijks op de uitspraak terug kwam. Wel zei hij dat het niet mogelijk gaat zijn om bijvoorbeeld een PS3 versie van FIFA 14 online te spelen tegen een FIFA 14 op de PS4. Dit is voor uitgevers natuurlijk een voordeel, gezien de kans redelijk is dat de games op zowel de PS3 als de PS4 wordt gekocht door dezelfde gamers.

Tenslotte werd hem ook nog gevraagd of hij ons meer kon vertellen over de mogelijkheid om tweedehands PS4 games af te spelen op de PlayStation 4. Ook hier kon hij geen uitsluitsel over geven.

Om eerlijk te zijn zou het mij helemaal niet verbazen als de PlayStation 4 niet backwards compatible zou zijn. De functionaliteit uit de PlayStation 3 slopen heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Sony veel PS2 klassiekers opnieuw kon uitbrengen op HD. De markt hiervoor zou een stuk kleiner zijn als PS2 games op elke PS3 afgespeeld konden worden. Maar goed, tijd zal het ons leren.

Sony

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

1 reactie

  1. Timo Argelo /

    kun je ook PS4 games op de PS3 spelen?
    (dus niet PS3 games op de PS4). En hoelang kan dat nog?
    want kun je bijvoorbeeld Fifa 15 op de PS3 spelen?

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *