PS4 nieuws en geruchten

Blu-Ray voorlopig nog belangrijkste medium voor Sony

Blu-Ray voorlopig nog belangrijkste medium voor Sony

25 februari

Met de komst van de PlayStation 3, en vooral ook de PS Vita, waren de mogelijkheden om online aankopen te doen via het PlayStation Network groter dan ooit. Bij de PS Vita is het zelfs mogelijk om alle games ook digitaal te kopen. En hoewel deze trend doorgezet wordt op de PlayStation 4, blijft Blu-Ray voorlopig nog steeds het belangrijkste medium.

Dit laat de Europese baas Jim Ryan weten. De trend gaat echter wel door. Nog steeds worden steeds meer aankopen online gedaan en ziet Ryan deze trend doorgaan met de komst van de PS4. Toch blijft Sony Blu-Ray zien als het voornaamste medium om niet alleen PS3- en PS4 games op uit te brengen, maar ook andere entertainment zoals films.

Redenen hiervoor zijn onder andere het feit dat niet iedereen beschikt over een degelijke internetverbinding waarmee het mogelijk is om in een korte tijd een PS4 game van bijvoorbeeld 10 GB te downloaden. Voor de gamers is het handig als er in ieder geval een versie beschikbaar is op Blu-Ray. Maar dat is natuurlijk niet alles. Zo zijn er bijvoorbeeld ook genoeg gamers bij die het liefst al hun games netjes naast elkaar in de kast hebben staan, waar ik er zelf eentje van ben.

Eerder deed Shuhei Yoshida nog een uitspraak over het feit dat alle PS4 games ook digitaal beschikbaar zullen zijn. Dit deed Sony eerder al met PS Vita games en zal dus ook standaard zijn met de PlayStation 4.

Blu-Ray

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *