PS4 nieuws en geruchten

PS4 release in november, 2 modellen en meer geruchten

PS4 release in november, 2 modellen en meer geruchten

20 februari

We hebben al aardig wat geruchten voorbij zien komen over wanneer de PS4 release precies plaatsvindt. Nu heeft een “betrouwbare bron” van Kotaku aangegeven dat de PlayStation 4 dit jaar nog een release zal krijgen. Noord-Amerika zou zelfs al in november met de nieuwe console aan de slag kunnen!

De bron vertelde ook iets over de verschillende modellen die de PlayStation 4 zal kennen. Hij geeft aan dat er twee verschillende PS4’s op de markt zullen komen. Wat precies de verschillen zijn, dat is nog niet helemaal duidelijk. Wellicht heeft het iets te maken met harde schijf ruimte. Ook zijn de voorlopige prijzen voor Noord-Amerika gelekt, namelijk 429 doller en 529 dollar. Deze kunnen dus echter nog wel veranderen. Sony zal echter niet van plan zijn deze prijzen tijdens de PlayStation Meeting te onthullen. Wellicht dat deze informatie later dit jaar tijden de E3 wordt gedeeld.

Een ander leuk detail is dat je de PlayStation 4 zal kunnen besturen met je mobiele telefoon of tablet. Dit lijkt een beetje op remote play, wat nu al mogelijk is met de PlayStation Vita en de PSP. Je kan op die manier berichten versturen met je PSN-contacten, games downloaden in de PlayStation Store waarna deze automatisch worden gedownload en nog veel meer.

Veel van de features die PSN gaan bieden, zullen enkel beschikbaar zijn als je een abonnement hebt. Dit zal op een soort PlayStation Plus lijken, maar zal de naam PlayStation World krijgen. PS Plus zal hierna waarschijnlijk niet meer bestaan.

De bron bevestigde ook nog een keer dat de PlayStation 4 gebundeld zal zijn met de nieuwe versie van de PlayStation Eye. Ook zal het mogelijk zijn met je vrienden mee te kijken terwijl ze aan het gamen zijn, ook al heb je PS4 game die ze spelen op dat moment niet. Ook zal cross-play via het lokale netwerk mogelijk zijn via de PS Vita.

Tot zover de laatste geruchten. Laten we hopen dat we binnen 24 uur al deze geruchten kunnen ombuigen tot feiten bevestigd door Sony. Nog een nachtje slapen en dan is het zover! :)

Bron: Kotaku
Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *