PS4 nieuws en geruchten

“PS4 krijgt cloud based backwards compatibility”

“PS4 krijgt cloud based backwards compatibility”

17 februari

Weten jullie nog dat volgens een bepaald onderzoek backwards compatibility de meestgewilde feature is van de PlayStation 4? En ook dat een EA topman er een hard hoofd in had dat de PS4 ondersteuning zou bieden voor PS3 games? Dit laatste gerucht zou deze verwachting gelukkig tegenspreken, want volgens enkele personen bekend met Sony zouden PS3 games gewoon speelbaar zijn. Maar dan wel via de cloud…

Er schieten nu twee dingen door mijn hoofd: 1) gelukkig, PS3 games zijn nog steeds te spelen op de PlayStation 4, en 2) ik hoop niet dat ik al mijn PS3 games opnieuw moet aanschaffen via PSN als ik ze op de PS4 wil afspelen. Deze laatste zorg komt vooral voort uit de overgang van de PSP naar de PS Vita. De laatstgenoemde portable console had namelijk geen UMD drive, waardoor het onmogelijk was om je bestaande collectie aan PSP games te spelen op de Vita. Oh wacht, het kan wel, maar dan moet je je eigen PSP games gewoon even opnieuw kopen! Laten we hopen dat Sony dat nu beter op orde heeft. Alles voor de gamer toch? :)

Dan nu, terug naar het gerucht. Volgens het bericht wordt het streamen van PS3 games mogelijk gemaakt door Gakai technologie, welke Sony vorig jaar heeft opgekocht. Toen gingen nog de geruchten dat de technologie ingezet zou worden voor streaming games voor de PS Vita. Nu lijkt het meer de kant op te gaan dat de feature aan de PlayStation 4 toegevoegd gaat worden. Dezelfde mensen die het bericht aan de Wall Street Journal vertelden, bevestigen hiermee nog expliciet dat woensdag 20 februari de PlayStation Meeting in het teken staat van een nieuwe console. Dus mocht je als één van de weinigen nog niet overtuigd zijn dat het echt waar is, dan kan alleen het even woensdag je nog overtuigen… ;)

PS4

Bron: Kotaku
Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *