PS4 nieuws en geruchten

PlayStation 4 krijgt codenaam “Orbis”

Dat er een opvolger aankomt van de PlayStation 3 lijkt iedereen wel heel erg logisch. Dat de naam hiervan ook nog eens “PlayStation 4” gaat zijn, zou dan nog meer logisch zijn. Dat hoeft natuurlijk niet. Bij Sony binnen schijnen ze het beestje (of beest, als we de specs moeten geloven) bij een hele andere naam te noemen, namelijk “Orbis”.

Dat beweert de website Kotaku te hebben meegekregen van een betrouwbare bron. Dat wil natuurlijk helemaal niet zeggen dat de PlayStation 4, zoals iedereen hem nog graag noemt, uiteindelijk ook Orbis gaat heten. Dit is wat ze noemen een codenaam, of werknaam, van het systeem wat ons uiteindelijk omver zal gaan blazen. Om eerlijk te zijn sta ik zelfs nu nog versteld van waar de PlayStation 3 nog allemaal toe in staat is. Ik ben dan ook erg benieuwd naar wat we van de Orbis kunnen verwachten.

Naast de codenaam Orbis zijn er ook andere details uitgelekt. Zo zou de PlayStation 4 een AMD x64 CPU en AMD Southern Islands GPU, waarmee een resolutie dat vier keer zo hoog is als Full HD afgespeeld kunnen worden. In plaats van een resolutie van 1920×1080 zullen we het dan hebben over 4096×2160. Ook zou het mogelijk om Full HD 3D games af te spelen, wat om enorm veel rekenkracht vraagt.

Tot slot is er iets losgelaten over een mogelijke PlayStation 4 release in 2013! Mooi vooruitzicht natuurlijk, maar laten we wel even eerlijk zijn: het zijn allemaal slechts geruchten en helemaal niets is zeker. Zodra er meer info is, laat ik het weten!

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *