PS4 nieuws en geruchten

Laadtijd moet illegale games gaan verraden volgens patent

Laadtijd moet illegale games gaan verraden volgens patent

25 februari

Er is weer een patent van Sony naar boven komen drijven. Yep, zelfs na de PS4 aankondiging van vorige week blijven die patenten een belangrijke toevoer voor PS4 geruchten. Deze keer heeft het patent te maken met het tegengaan van illegale games en is de kans aanwezig dat dit patent wordt doorgevoerd op de PlayStation 4.

Het patent beschrijft de werkwijze als volgt: bij het starten van PS4 games wordt de laadtijd gemeten. Wanneer de laadtijd niet in een vooraf bepaalde range valt, zal de game niet gestart kunnen worden. Omdat de laadtijd van illegaal verkregen games meestal flink afwijkt van originele games is dit een goede indicatie om te bepalen of de game legaal is of niet. Het proces is dusdanig ingericht dat het niet enkel op Blu-Ray discs werkt maar ook op PS4 games gedownload van PSN.

Of deze manier van tegengaan van piraterij bij PS4 games is onzeker. Hoewel het innovatief klinkt, is het waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat ook deze check omzeild wordt. Maar goed, dan moet ├╝berhaupt de PlayStation 4 eerst gehackt worden en gezien het aardig lang duurde voordat de PS3 gehackt was, is de kans aanwezig dat de PS4 het minstens zo lang vol gaat houden!

Piraterij in games

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

2 reacties

  1. wesley /

    Het patent gaat om tweedehands games, niet illegale.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *