PS4 nieuws en geruchten

Krijgt PS4 3D geluid via controller?

Krijgt PS4 3D geluid via controller?

16 februari

Speculeren over de PlayStation 4 blijft leuk. Helemaal als je verder niets kan doen dan speculeren en geruchten volgen. Woensdag meer details ongetwijfeld, maar nu nog even een patentgerucht (het begint een begrip te worden). Want Sony heeft een patent in handen die 3D geluid mogelijk maakt met de koptelefoon!

Klinkt apart toch? Het zou echter wel verklaren waarom de PS4 controller een aansluiting heeft voor de koptelefoon. De kans is dus redelijk groot dat we met de PlayStation 4 gebruik kunnen maken van 3D geluid. Maar hoe werkt dat dan? Zie eerst de volgende tekening, afkomstig uit het patent:

3D geluid

Hoe het precies werkt, weet ik nog niet. Hoe het ongeveer werkt: je hebt een device in je hand en afhankelijk van hoe deze beweegt, verder weg of draaien, past het geluid op de koptelefoon zich aan. Wellicht hebben we hiermee ook de functie van de blauwe balk bovenop de controller (zie onder) gevonden: locatiebepaling in samenwerking met een 3D dual camera PlayStation Eye (waar ook geruchten over gingen).

Of dit uiteindelijk ook zo gaat werken, dat is natuurlijk nog niet helemaal zeker. Maar het zou wel mogelijkheden bieden voor nieuwe ervaringen. Je hoofd draaien zou ander geluid opleveren dan het niet te doen. Denk eens wat horrorgames voor vernieuwing kunnen brengen! :)

Klinkt aannemelijk, toch? Ik zou het een hele mooie innovatie vinden. Echt gamen op een nieuwe manier, zoals we van de PlayStation 4 gaan verwachten! :)

PS4 controller

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *