PS4 nieuws en geruchten

Komt The Last Guardian misschien naar de PS4?

Komt The Last Guardian misschien naar de PS4?

26 augustus

The Last Guardian werd voor het eerst aangekondigd op de E3 in 2009. Sinds die tijd heeft Team Ico echter weinig meer van zich laten zien. De ontwikkeling van de game heeft sterke vertraging opgelopen, maar volgens de baas van Sony, Shuhei Yoshida, is het spel nog steeds in de maak.

Het spel gaat over een jong jongetje dat bevriend raakt met een groot vogel-/katachtig beest. Dit beest heet Trico. Samen met het jongetje probeert hij te ontsnappen aan bewakers die achter hen aanzitten. In de game kruipt de speler in de huid van het jongetje en moet hij Trico aansturen als een echt dier. De speler moet Trico zien te lokken met eten en hem tegelijkertijd ook zien te gebruiken om hogere verdiepingen en afgelegen plekken te kunnen bereiken.

Tlg-gameplay “We zijn deze nog steeds aan het maken. We wachten nog op de juiste tijd om het spel aan te kondigen. Om het opnieuw aan te kondigen,” vertelde Yoshida tijdens Gamescom. The Last Guardian is inmiddels al meer dan vier jaar in ontwikkeling en zou een exclusief spel worden voor de PS3. Nu er een hele nieuwe generatie consoles uitgebracht gaat worden, rijst ook de vraag of The Last Guardian zich daarbij aan gaat sluiten en in plaats daarvan voor de PS4 uitgebracht zal gaan worden. “Daar hebben we het nog niet over gehad.”

The Last Guardian zou oorspronkelijk in 2011 uitgebracht worden. De release datum werd uitgesteld zodat er ‘uitdagendere en betere kwaliteit inhoud geleverd kan worden aan de gebruikers’. In een interview met Famitsu deze week, werd door de vorige baas van Team Ico bevestigd dat er serieus gewerkt wordt aan de titel. “Maar, SCE Japan Studio die aan The Last Guardian werkt, heeft ook titels als Puppeteer en Knack, en  dat zijn momenteel de enige aangekondigde spellen. Zij krijgen nu eerst prioriteit.”

Puppeteer komt uit voor de PS3 in september. Knack is een spel voor de PS4, die gelijk uitkomt met de launch van de console. Uiteraard laten we je het gelijk weten wanneer meer bekend wordt over de release van The Last Guardian!

the-last-guardian

Merèll

Over Merèll  

Professionele danseres, voornamelijk te vinden in theaters. Werkt soms bij als verpleegkundige. Part-time game(ste)r. Full-time nier-/dialysepatiënte.

6 reacties

  1. Get psn gift cards today///

  2. this is way neat

  3. And if you do not like to have PSN codes and you are just playing Fortnite Battle Royale then check

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *