PS4 nieuws en geruchten

Final Fantasy Versus XIII wordt PS4 exclusive?

Final Fantasy Versus XIII wordt PS4 exclusive?

5 februari

Hoewel alweer het tweede vervolg op Final Fantasy XIII in de pijplijn te vinden is, zijn de spin-offs nog ver te zoeken. Zo zou Final Fantasy Agito XIII, welke later werd omgedoopt naar Final Fantasy Type-0, voor de PSP uitkomen (wat inmiddels enkel in Japan het geval is) en zou Final Fantasy Versus XIII ook zijn opwachting maken op de PlayStation 3. Nu, jaren later, gaan er sterke geruchten dat de game wordt klaargestoomd voor de PlayStation 4!

Het is inmiddels alweer twee jaar geleden dat we voor het laatst iets hebben gehoord van Final Fantasy Versus XIII. Deze beelden waren erg veelbelovend en elke fan kon dan ook niet wachten om ermee aan de slag te gaan. En toen werd het stil. Geen nieuwe video’s, geen trailers, geen release date. Tot nu, want een forumgebruiker van NeoGAF wist een paar verse geruchten over Final Fantasy Versus XIII te verspreiden.

De belangrijkste is dat de game nog steeds in ontwikkeling is. Dat is al een positief begin. Daarnaast dat de game niet meer in ontwikkeling is voor de huidige PlayStation (de game zou sowieso een PS3-exclusive worden). Ook zou de game afscheid nemen van het “Versus XIII” stukje. De kans is daarmee aanwezig dat er helemaal afgeweken gaat worden om de game in hetzelfde universum af te laten spelen als Final Fantasy XIII (en diens vervolgen). Hetzelfde gebeurde ook Final Fantasy Agito XIII.

Los van Versus XIII zou Square-Enix ook nog eens bezig zijn met zowel Final Fantasy XV en Final Fantasy XVI. Daar hoeven door de lange ontwikkelingstermijn echter de komende jaren nog niets van te verwachten.

Helaas weigert Square-Enix commentaar te leveren, wat de reden is dat we het “nieuws” nu nog even scharen onder de geruchten. Hopen kan gelukkig wel altijd.

Final Fantasy Versus XIII

Jordy

Over Jordy  

Oprichter van PS4blog.nl en hardcore gamer. Naast fanatieke gamer werkzaam in de online retail branche en samenwonend vader van twee zoons en een dochter.

Laat jouw reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *